Bel ons 06-53124604

Cellulose isolatie

Home » Cellulose isolatie

Wat is cellulose isolatie?

Cellulose isolatie is een isolatiemateriaal dat is vervaardigd door het recyclen van zuiver, gesorteerd krantenpapier. Het materiaal wordt behandeld met minerale zouten waardoor het schimmelvrij, ongedierte werend en brandwerend wordt gemaakt.

Cellulose isolatie is een biobased isolatiemateriaal. Het materiaal bestaat uit minimaal 70% biobased massa. Hierdoor kunt u een bonus subsidie verkrijgen binnen de ISDE-subsidie.

 

Partner en gecertificeerd verwerker

Bouwbedrijf Van Iersel-Coppens B.V. is partner en gecertificeerd verwerker van Isocell. Ons personeel is opgeleid om de cellulose volgens de voorschriften te verwerken.

 In de winter warm en in de zomer koel

Het isoleren van een woning is een flinke klus. Door rekening te houden met zowel een goede isolatiewaarde als een hoge faseverschuiving. Pakt u de klus in één keer goed aan!

Hoge isolerende eigenschappen

Cellulose isolatie heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Door de lage lambdawaarde van 0,038 vormt het een goed isolatiemateriaal.

Uitstekende hittebescherming

Cellulose isolatie heeft een hoge faseverschuiving. De faseverschuiving geeft aan hoe lang het duurt voordat warmte door een bepaald materiaal of constructie kan trekken.  Een hoge faseverschuiving zorgt er dus voor dat de warmte in de zomer goed wordt tegengehouden. 

Verwerking door inblazen

Snelle en efficiënte verwerking

Cellulose isolatie is een materiaal dat wordt ingeblazen. Bij het inblazen wordt een holle constructie onder hoge druk vol geblazen met isolatie. Het inblazen van isolatie is een zeer efficiënt proces waarbij weinig materiaal verloren gaat. Ook is het een snel proces waardoor er kan worden bespaard op arbeidsuren.

Naad- en kierloze vulling

Door het inblazen wordt het element (wand, vloer of dak) volledig gevuld met isolatie. Ook de moeilijke hoeken worden hierdoor goed bereikt. Door deze verwerkingsmethode worden koudebruggen geminimaliseerd. Koudebruggen leiden tot een rendementsverlies in de isolatieschil. Koudebruggen wilt u hierom zoveel mogelijk voorkomen.

Van nature hoge brandweerstand

Isocell Cellulose heeft met de EN-classificatie brandklasse B-s2-d0 behaald. Ondanks dat het materiaal bestaat uit gerecycled krantenpapier behaalt het een hoge brandklasse.

In het geval van brand zal de cellulose, net als hout, verkolen. Dit geeft een brandremmend effect.

In het geval van brand is het van belang om de brandwerendheid van de gehele constructie te bekijken. Zo scoort een houtskeletwand van 50x100mm staanders met aan beide zijde een gipsplaat van 12,5mm al een brandweerstand van 30 minuten.

 

Uitstekende geluidswerende eigenschappen

Cellulose isolatie blinkt uit als geluidsisolatie ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Niet alleen door het feit dat het materiaal zelf erg geluidswerend is maar ook zeker door de verwerking van het inblazen. Door het inblazen worden alle naden en kieren goed gevuld waardoor geluid minder snel doordringt in de constructie. Ideaal wanneer u geluidsoverlast ervaart van de omgeving. Denk bijvoorbeeld ook aan het isoleren van de tussenvloer wanneer u boven een kantoorruimte wilt inrichten.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. 

Bouwbedrijf van Iersel