Bel ons 06-53124604

Muurisolatie

Lees hier de mogelijkheden voor het isoleren van uw muren.

Gemiddeld verlies een woning zo’n 20% van de warmte via de muren. Het is dus een belangrijk onderdeel om te isoleren. 

 

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Isolatie via buiten (gevelisolatie)

 

Isolatie via spouw (spouwmuurisolatie)

 

Isolatie via binnen

(voorzetwand)

 

Gevelisolatie

Wanneer isolatie aan de buitenzijde van de muren wordt aangebracht, wordt er ook wel gesproken van gevelisolatie. Met deze wijze van isoleren kunnen er hoge isolatiewaardes worden behaald. Tegen de buitengevel kan er namelijk een dikke laag isolatie worden aangebracht.

De gevel kan vervolgens op verschillende wijze worden afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan stucwerk, gevelbekleding of steenstrips. 

2 onder 1 kap Roosendaal
Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een snelle en effectieve manier om een muur te isoleren. Ook geeft het nog eens relatief weinig overlast aangezien er weinig bouwmaterialen benodigd zijn.

Helaas is het niet altijd mogelijk om een spouwmuur te isoleren. Dit is afhankelijk van de wijze waarop een woning is gebouwd. Met een spouwmuurinspectie kunnen we vaststellen of spouwmuurisolatie een optie is.

Spouwmuur- isolatie
Muur isoleren vanuit binnen

Een muur kan ook van binnenuit worden geïsoleeerd. Hierbij is het essentiëel dat de juiste luchtdichting wordt aangebracht. De luchtdichting wordt aangebracht zodat vocht (in de vorm van damp) niet in de isolatie terecht kan komen. Ons personeel is getraind om deze taak zorgvuldig uit te voeren met behulp van kwaliteitsproducten van Isocell. 

Dak- en wandisolatie

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Bouwbedrijf van Iersel