Bel ons 06-53124604

Circulair bouwen

Milieuverontreiniging en grondstoffen die uitgeput raken zijn in toenemende mate een probleem en een bedreiging voor de gebouwde omgeving. Om dit te reduceren en uiteindelijk volledig te voorkomen worden er stappen ondernomen om duurzamer om te gaan met grondstoffen en de verwerking hiervan. Het doel is dat Nederland vanaf 2050 een volledig circulaire economie heeft. 

Clicks

Wat houdt circulair bouwen in?

Door circulair te bouwen creëer je een systeem waarbij je hernieuwbare bronnen gebruikt en grondstoffen die je toepast bij een eventuele sloop weer hergebruikt. Hiermee zorg je voor een zelfvoorzienend en duurzaam proces waarbij je het milieu niet meer belast. De keuze voor bouwmaterialen zijn dus meer dan ooit een essentieel onderdeel van het bouwproces.      

Duurzame materialen

Een ecologisch verantwoord materiaal om toe te passen is bijvoorbeeld cellulose als isolatiemateriaal. Cellulose is een bestandsdeel van papier en wordt gemaakt van gerecycled krantenpapier. Door dit heel fijn te versnipperen krijg je een luchtige, wolachtige structuur die door de hoge densiteit uitstekend werkt als isolatiemateriaal. Door gebruik te maken van herbruikbare grondstoffen ontlast je het milieu en zorg je voor een toekomstbestendige oplossing die je nu al toe kunt passen. Daarnaast heeft cellulose ook nog zeer hoge isolatiewaarden, wat het energieverbruik beperkt.             

tekst

tekst

tekst

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van

Titel?

Wij bellen u binnen 48 uur met meer informatie

Bouwbedrijf van Iersel